Поздравление на областния управител на област пловдив д-р инж. по случай

...
</TD
>Поздравление на областния управител на област пловдив д-р инж. по случай
Коментари Харесай

Областният управител на Пловдив: Днес се навършват 138 години от едно от върховите постижения на българския национален дух

Поздравление на регионалния шеф на област пловдив доктор инж.

по случай 138 години от Съединението на България:

Уважаеми поданици на пловдивска област,

Скъпи пловдивчани и жители на съединяване,

Скъпи сънародници,

Днес се навършват 138 години от едно от върховите достижения на българския народен дух - Съединението на Източна Румелия с Княжество България.

На 6 септември 1885 година народът ни се сплотява и изрично отхвърля " правото " на мощните да се разпореждат със ориста му и декларира ясно, че желае да живее под едно знаме и в една страна.

През последните години политическите рецесии изпразниха от наличие девиза " Съединението прави силата “. Но в дни на тежки тествания, на бедствия и войни, се връщаме към него, с цел да защитим и съхраним народа и страната си. В такива времена се нуждаем от силата на духа, от дълбоката религия и огъня на вярата, които са имали нашите прародители - дейците на Българското Възраждане и Освобождението.

Позволете ми в този празничен ден да насочва към Вас своите най-искрени пожелания за здраве, благополучие и благополучие. Пазете уроците на историята, предавайте ги на децата си, които са нашата вяра и нашето бъдеще!

Да живее Съединението!

Да живее България!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР